Kinderfysiotherapie

Thea Kuipers-Wald

In 1974 begon ik als kinderfysiotherapeut, destijds nog fysiotherapeut voor kinderen, in het Maaslandziekenhuis te Sittard.

Ik had het geluk binnen de afdeling fysiotherapie een afdeling speciaal voor kinderen te mogen opstarten. Ik kreeg hierdoor kinderen in behandeling met een grote diversiteit aan problematiek, van de IC voor prematuren tot en met adolescenten, waardoor ik natuurlijk een schat aan ervaring kon opdoen.

In 1990 vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging: een praktijk speciaal voor kinderen en jeugdigen tot 18 jaar. Mijn  credo :  met mijn specifieke deskundigheid als kinderfysiotherapeut  kinderen met een achterstand in motorische ontwikkeling van welke aard dan ook helpen binnen hun mogelijkheden optimaal en waar mogelijk conform kalenderleeftijd te  functioneren.  Alle pathologie van kinderen en jeugdigen  die binnen de competentie van een kinderfysiotherapeut ligt,  valt binnen de doelgroep van onze praktijk

Reeds in 1991 was het aanbod van patiëntjes zo groot, dat Anita Schmeitz als maat de praktijk kwam versterken.
In 1992 behaalde ik mijn diploma Kinderfysiotherapie; in 1995 werd Kinderfysiotherapie een officieel erkende specialisatie.

Helaas overleed Anita Schmeitz afgelopen september vroegtijdig waardoor aan een hele hechte en succesvolle samenwerking een eind kwam. Voorlopig ga ik als eenmanspraktijk verder met gelukkig een heel professioneel team kinderfysiotherapeuten aan mijn zijde.

Ik ben gehuwd en heb een volwassen zoon en dochter.

Janne Nijsten-Schmeitz

Mijn naam is Janne Nijsten-Schmeitz. In 2011 ben ik afgestuurd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen. Na twee jaar werken, wilde ik me specialiseren. De omgang en het werken met kinderen heeft mij altijd aangetrokken en daarom ben ik in 2013 gestart met de specialisatie Kinderfysiotherapie aan Avans + in Breda.

De afwisseling binnen deze praktijk in het aanbod van kinderen, de verschillende locaties waar we werken en samenwerking met andere disciplines en artsen maakt het werken voor deze praktijk uitdagend en ontzettend leuk.
Een ander punt waarom het voor mij zo leuk is en me trots maakt, dat ik hier mag werken, is dat mijn moeder, Anita Schmeitz-Kerkhof, samen met Thea Kuijpers-Wald, met veel plezier deze praktijk heeft gerund.

Lindy Meeling-Hagen

Mijn naam is Lindy Meeling-Hagen en ben zelf moeder van twee kinderen.

Ik ben sinds 2008 werkzaam binnen de praktijk. Tijdens het opdoen van ervaring merkte ik dat ik me graag verder wilde gaan specialiseren in fysiotherapie bij kinderen en heb de opleiding tot kinderfysiotherapeut in Utrecht gevolgd. In 2012 ben ik afgestudeerd als Master Kinderfysiotherapeut.

Het werken met kinderen en hun ouders vind ik een echte uitdaging; ieder kind is anders en daarbij hoort dan ook een eigen aanpak. Binnen de praktijk werken we op diverse locaties (praktijk, aan huis, zwembad, gymzaal en fitnesszaal), waardoor het werk veel afwisseling biedt.

Jenny Figge

Ik ben in 2011 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen. Al snel nadat ik ben begonnen met werken fascineerde mij het behandelen van kinderen doordat zij op een hele andere manier problemen/hulpvraag ervaren. Daarom ben ik na enkele maanden gewerkt te hebben gestart met een Fysiotherapie Master met als specialisatie Kinderfysiotherapie.

Elk kind is uniek en geen probleem is hetzelfde waardoor de aanpak verschilt per kind. Dit maakt het voor mij zo leuk en afwisselend om met kinderen te werken. Bij elk kind trachten we het achterliggende probleem helder te maken en samen met ouders en kind hieraan te gaan werken. Ik ga daardoor met veel plezier naar mijn werk en hoop met mijn enthousiasme patiëntjes aan te kunnen steken.

Judy Wachelder

In 2013 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven. Vanaf het begin van de opleiding werd mijn interesse in de kinderfysiotherapie gewekt. Vandaar dat ik tijdens het derde schooljaar van de opleiding gedurende 20 weken een minor kinderfysiotherapie gevolgd heb aan de Avans hogeschool te Breda. Hierdoor ben ik helemaal enthousiast geworden voor de kinderfysiotherapie en ben ik in 2013 gestart met de masteropleiding Kinderfysiotherapie aan de Hogeschool van Utrecht. In 2016 heb ik mijn diploma hiervoor behaald.

Sinds juni 2017 ben ik het team van de praktijk komen versterken. Het werken met kinderen en ook hun ouders/begeleiders is een hele leuke en mooie uitdaging. Ieder kind is uniek en hoort ook op zijn of haar unieke wijze hierin begeleid te worden.

Het mooie van de praktijk is de variatie zowel in de problematieken van kinderen, het werken met meerdere disciplines, als het werken op verschillende locaties en het werken in verschillende vormen (individueel, zwembad, fitness, gymzaal, aan huis, op locatie).

Bjorn de Jonge

Mijn naam is Bjorn de Jonge. In 2015 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen. Ik ben in september 2015 gestart met mijn opleiding Geriatrie Fysiotherapie aan de SOMT in Amersfoort. Mijn vooropleiding is het CIOS in Sittard. Met deze achtergrond help ik uit op de woensdagmiddag.

Maddy van Ree

Mijn naam is Maddy van Ree-Pluijmaekers (1984). Getrouwd en moeder van 2 kinderen.

In 2006 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de HS Zuyd te Heerlen. Gedurende deze opleiding heb ik kennis gemaakt met kinderfysiotherapie binnen Adelante Kinderrevalidatie en mijn stage in Finland. Dit sprak mij zo aan dat ik me direct na de opleiding fysiotherapie aangemeld heb voor de Masteropleiding Kinderfysiotherapie te Rotterdam welke ik in 2011 met succes afgerond heb.

Het werken met kinderen en hun directe omgeving zoals ouders, broertjes/zusjes, school en andere disciplines maakt het uitdagend en afwisselend. De praktijk biedt hierin alle ruimte en mogelijkheden.

Kinderergotherapie

Esther Dibbets-van de Bool

  06-20245980

evandebool@kinderergotherapie-geleen.nl

Ik ben Esther Dibbets – van de Bool (1977) uit Stein.

In 1998 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de toenmalige Hogeschool Limburg te Hoensbroek.

Ik heb vervolgens op verschillende plaatsen met kinderen gewerkt; het voormalige Franciscusoord, Mytylschool Ulingshof te Venlo en het Maaslandziekenhuis Sittard.

Mei 2002 ben ik (naast mijn aanstelling in het voormalige Maaslandziekenhuis) gedeeltelijk zelfstandig begonnen binnen de Praktijk voor Kindertherapie.

Vanaf januari 2004 ben ik volledig zelfstandig.

Ik neem deel aan verschillende teams van Zuyderland.

Verder ben ik actief binnen Ergotherapie Kwaliteitskring Kinderen – Zuid (EKK-Z) en lid van Kinderergotherapie Praktijken Nederland (KETP).

Linda Frantzen

 06-23260929

lfrantzen@kinderergotherapie-geleen.nl

Ik ben Linda Frantzen (1983) en woon in Heerlen.

In 2004 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Zuyd Hogeschool te Heerlen.

Na mijn afstuderen heb ik in diverse praktijken en bij Adelante kinderen gewerkt.

Augustus 2007 ben ik gestart in de praktijk voor Kindertherapie en vanaf maart 2008 ben ik in de maatschap gestapt.

Ik heb na de opleiding tot ergotherapeut diverse cursussen en opleidingen gevolgd, waaronder de CO-OP (Cognitive Orientation to daily Occupation Performance Approach), de School-AMPS (Assessment of Motor and Process Skills) en de SI-cursus (Sensorische Informatieverwerking).

Het werken in deze praktijk bevalt mij heel goed. Zeker omdat er een leuke samenwerking is met de kinderfysiotherapeuten, de deelname aan diverse teams waaronder het kinderartsenteam van Zuyderland en de wisselende invulling van mijn dagen!

Daarnaast zorgen de kinderen waarmee ik iedere dag met plezier werk ervoor dat geen dag hetzelfde is!

Sabine Lonis

 06-13761764

slonis@kinderergotherapie-geleen.nl

Ik ben Sabine Lonis (1986) en woon in Wijnandsrade.

In februari 2011 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen.
Na mijn afstuderen had ik het geluk vrijwel meteen deel uit te mogen maken van het team ergotherapie binnen de Praktijk voor Kindertherapie.

Het werken met kinderen en hun cliëntsysteem vind ik een echte uitdaging. Ieder kind is uniek, leert en ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Indien er handelingsproblemen worden ervaren, draag ik graag bij aan het zo optimaal mogelijk laten functioneren van een kind in zijn dagelijkse omgeving.

De diversiteit in hulpvragen en locaties, maar zeker ook het samenwerken met collega’s (van zowel de kinderfysiotherapie, ergotherapie als andere disciplines) maakt dat ik met veel plezier in deze praktijk werk.