De (preverbaal) logopedist richt zich op:

Eet en/of drinkproblemen

Mogelijke signalen voor eet -en/of drinkproblemen:

  • Mijn kind zuigt niet goed aan de borst of fles;
  • Mijn kind verslikt zich regelmatig;
  • Mijn kind heeft moeite met lepelvoeding;
  • Mijn kind weigert stukjes te eten;
  • Mijn kind heeft sondevoeding gehad en moet leren om orale voeding te krijgen;
  • Mijn kind heeft moeite met kauwen.

Het eten en drinken vergt vaardigheden zoals zuigen, slikken en kauwen. Wanneer zich hier problemen voordoen, kunt u contact opnemen met een preverbaal logopedist. Dit gaat altijd via verwijzing van een arts (bijvoorbeeld een huisarts of kinderarts). Dit is belangrijk omdat in eerste instantie nagegaan moet worden of er onderliggende medische factoren van invloed zijn. Na het maken van een afspraak met de preverbaal logopedist, observeert ze het eet- en drinkmoment en geeft passende adviezen. Het doel is om het eet- en drinkgedrag van uw kind zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen.

 

Meer informatie over Preverbale logopedie vindt u hier: www.prelogopedie.nl