Kinderfysiotherapie

Janne Nijsten-Schmeitz

Mijn naam is Janne Nijsten-Schmeitz en ik ben sinds september 2017 eigenaar van de praktijk samen met Lindy Meeling.

In 2011 ben ik afgestuurd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen. Na twee jaar werken, wilde ik me specialiseren. De omgang en het werken met kinderen heeft mij altijd aangetrokken en daarom ben ik in 2013 gestart met de specialisatie Kinderfysiotherapie aan Avans + in Breda; deze heb ik in 2017 met succes mogen afronden.

De afwisseling binnen deze praktijk in het aanbod van kinderen, de verschillende locaties waar we werken en samenwerking met andere disciplines en artsen maakt het werken voor deze praktijk uitdagend en ontzettend leuk.
Een ander punt waarom het voor mij zo leuk is en me trots maakt, dat ik hier mag werken, is dat mijn moeder, Anita Schmeitz-Kerkhof, samen met Thea Kuijpers-Wald, met veel plezier deze praktijk heeft gerund.

Email: j.schmeitz@pvkg.nl

BIG nummer: 89914427104

Lindy Meeling-Hagen

Mijn naam is Lindy Meeling-Hagen en ik ben sinds september 2017 eigenaar van de praktijk samen met Janne Nijsten.

Ik ben sinds 2008 werkzaam binnen de praktijk. Tijdens het opdoen van ervaring merkte ik dat ik me graag verder wilde gaan specialiseren in fysiotherapie bij kinderen en heb de opleiding tot kinderfysiotherapeut in Utrecht gevolgd. In 2012 ben ik afgestudeerd als Master Kinderfysiotherapeut.

Het werken met kinderen en hun ouders vind ik een echte uitdaging; ieder kind is anders en daarbij hoort dan ook een eigen aanpak. Binnen de praktijk werken we op diverse locaties (praktijk, aan huis, zwembad en fitnesszaal), waardoor het werk veel afwisseling biedt.

Email: l.meeling@pvkg.nl

BIG nummer: 99908686104

Thea Kuipers-Wald

In 1974 begon ik als kinderfysiotherapeut, destijds nog fysiotherapeut voor kinderen, in het Maaslandziekenhuis te Sittard.

Ik had het geluk binnen de afdeling fysiotherapie een afdeling speciaal voor kinderen te mogen opstarten. Ik kreeg hierdoor kinderen in behandeling met een grote diversiteit aan problematiek, van de IC voor prematuren tot en met adolescenten, waardoor ik natuurlijk een schat aan ervaring kon opdoen.

In 1990 vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging: een praktijk speciaal voor kinderen en jeugdigen tot 18 jaar. Mijn  credo :  met mijn specifieke deskundigheid als kinderfysiotherapeut  kinderen met een achterstand in motorische ontwikkeling van welke aard dan ook helpen binnen hun mogelijkheden optimaal en waar mogelijk conform kalenderleeftijd te  functioneren.  Alle pathologie van kinderen en jeugdigen  die binnen de competentie van een kinderfysiotherapeut ligt,  valt binnen de doelgroep van onze praktijk

Reeds in 1991 was het aanbod van patiëntjes zo groot, dat Anita Schmeitz als maat de praktijk kwam versterken.
In 1992 behaalde ik mijn diploma Kinderfysiotherapie; in 1995 werd Kinderfysiotherapie een officieel erkende specialisatie.

Helaas overleed Anita Schmeitz in september 2015 vroegtijdig waardoor aan een hele hechte en succesvolle samenwerking een eind kwam. Ik ben toen als eenmanspraktijk verder gegaan met gelukkig een heel professioneel team kinderfysiotherapeuten aan mijn zijde. Op 1 September 2017 heb ik de praktijk overgedragen aan Janne Schmeitz en Lindy Meeling; desondanks werk ik in de praktijk nog heel graag met deze doelgroep!

Ik ben gehuwd en heb een volwassen zoon en dochter.

BIG nummer: 69035436304

Maddy Pluijmaekers

Mijn naam is Maddy Pluijmaekers (1984); Moeder van 2 kinderen.

In 2006 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de HS Zuyd te Heerlen. Gedurende deze opleiding heb ik kennis gemaakt met kinderfysiotherapie binnen Adelante Kinderrevalidatie en mijn stage in Finland. Dit sprak mij zo aan dat ik me direct na de opleiding fysiotherapie aangemeld heb voor de Masteropleiding Kinderfysiotherapie te Rotterdam welke ik in 2011 met succes afgerond heb.

Het werken met kinderen en hun directe omgeving zoals ouders, broertjes/zusjes, school en andere disciplines maakt het uitdagend en afwisselend. De praktijk biedt hierin alle ruimte en mogelijkheden.

Email: m.pluijmaekers@pvkg.nl

BIG nummer: 49065646004

Myrthe Zuidinga

Mijn naam is Myrthe Zuidinga en met veel enthousiasme en zin start ik deze nieuwe uitdaging om als Kinderfysiotherapeute te mogen gaan werken bij PRAKTIJK voor kindertherapie in Geleen.

Na meer dan 10 jaar als Kinderfysiotherapeute gewerkt te hebben bij de vorige praktijk weet ik goed wat ik erg aantrekkelijk vind in mijn baan.
Het werken in een team, of een team achter je hebben staan is in dit vak waar het voornaamste contact met kinderen en diens ouders is, erg fijn.
Samen elkaar ondersteunen, bemoedigen en leren van elkaar.
En laat dit nu een team zijn volledig op de zorg van het kind gericht. Samenwerking met de ergotherapeuten en logopediste maakt dat de interventie nauw op elkaar aan kan sluiten. Vanuit een bredere visie gekeken kan worden naar het kind en diens ontwikkeling / hulpvragen.

Wanneer ik niet aan het werk ben, ga ik graag met mijn zoontje samen avonturen beleven. Met de camper op pad of de natuur in, ontdekken.

Ook geef ik kinderen met een beperking skiles of snowboardles. Geweldig is het te zien dat iets wat onmogelijk lijkt, mogelijk word en de groei in het zelfvertrouwen van het kind is goud waard.

Ik kijk uit om jullie te mogen helpen en ondersteunen daar waar er een hulpvraag is, een wens, een vraag over de ontwikkeling of het gedrag van het kind. Samen gaan we puzzelen en successen beleven.

Email: m.zuidinga@pvkg.nl

BIG nummer: 29909566604

Inez Robbertz

Mijn naam is Inez Robbertz en ik ben sinds september 2019 werkzaam voor de praktijk.

In 2018 ben ik afgestuurd als fysiotherapeut aan Zuyd Hogeschool in Heerlen. Na de bachelor heb ik de master Human Movement Sciences aan Maastricht University gevolgd en succesvol afgerond.

 

Werken met kinderen maakte mij altijd al enthousiast. Daarom ben ik direct na de master gestart met de opleiding tot kinderfysiotherapeute aan Avans+ in Breda. Komende zomer heb ik deze specialisatie hopelijk afgerond en kan ik echt aan de slag als kinderfysiotherapeute.

 

Het vak kinderfysiotherapie binnen deze praktijk is heel afwisselend door de multidisciplinaire samenwerking en het werken op verschillende locaties, zoals de gymzaal en het zwembad. Geen enkele dag is hetzelfde en er zijn altijd weer nieuwe en leuke uitdagingen.

 

Email: i.robbertz@pvkg.nl

BIG nummer: 19924625604