Kinderfysiotherapie

Janne Nijsten-Schmeitz

Mijn naam is Janne Nijsten-Schmeitz en ik ben sinds september 2017 eigenaar van de praktijk samen met Lindy Meeling.

In 2011 ben ik afgestuurd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen. Na twee jaar werken, wilde ik me specialiseren. De omgang en het werken met kinderen heeft mij altijd aangetrokken en daarom ben ik in 2013 gestart met de specialisatie Kinderfysiotherapie aan Avans + in Breda; deze heb ik in 2017 met succes mogen afronden.

De afwisseling binnen deze praktijk in het aanbod van kinderen, de verschillende locaties waar we werken en samenwerking met andere disciplines en artsen maakt het werken voor deze praktijk uitdagend en ontzettend leuk.
Een ander punt waarom het voor mij zo leuk is en me trots maakt, dat ik hier mag werken, is dat mijn moeder, Anita Schmeitz-Kerkhof, samen met Thea Kuijpers-Wald, met veel plezier deze praktijk heeft gerund.

BIG nummer: 89914427104

Lindy Meeling-Hagen

Mijn naam is Lindy Meeling-Hagen en ik ben sinds september 2017 eigenaar van de praktijk samen met Janne Nijsten.

Ik ben sinds 2008 werkzaam binnen de praktijk. Tijdens het opdoen van ervaring merkte ik dat ik me graag verder wilde gaan specialiseren in fysiotherapie bij kinderen en heb de opleiding tot kinderfysiotherapeut in Utrecht gevolgd. In 2012 ben ik afgestudeerd als Master Kinderfysiotherapeut.

Het werken met kinderen en hun ouders vind ik een echte uitdaging; ieder kind is anders en daarbij hoort dan ook een eigen aanpak. Binnen de praktijk werken we op diverse locaties (praktijk, aan huis, zwembad en fitnesszaal), waardoor het werk veel afwisseling biedt.

BIG nummer: 99908686104

Thea Kuipers-Wald

In 1974 begon ik als kinderfysiotherapeut, destijds nog fysiotherapeut voor kinderen, in het Maaslandziekenhuis te Sittard.

Ik had het geluk binnen de afdeling fysiotherapie een afdeling speciaal voor kinderen te mogen opstarten. Ik kreeg hierdoor kinderen in behandeling met een grote diversiteit aan problematiek, van de IC voor prematuren tot en met adolescenten, waardoor ik natuurlijk een schat aan ervaring kon opdoen.

In 1990 vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging: een praktijk speciaal voor kinderen en jeugdigen tot 18 jaar. Mijn  credo :  met mijn specifieke deskundigheid als kinderfysiotherapeut  kinderen met een achterstand in motorische ontwikkeling van welke aard dan ook helpen binnen hun mogelijkheden optimaal en waar mogelijk conform kalenderleeftijd te  functioneren.  Alle pathologie van kinderen en jeugdigen  die binnen de competentie van een kinderfysiotherapeut ligt,  valt binnen de doelgroep van onze praktijk

Reeds in 1991 was het aanbod van patiëntjes zo groot, dat Anita Schmeitz als maat de praktijk kwam versterken.
In 1992 behaalde ik mijn diploma Kinderfysiotherapie; in 1995 werd Kinderfysiotherapie een officieel erkende specialisatie.

Helaas overleed Anita Schmeitz in september 2015 vroegtijdig waardoor aan een hele hechte en succesvolle samenwerking een eind kwam. Ik ben toen als eenmanspraktijk verder gegaan met gelukkig een heel professioneel team kinderfysiotherapeuten aan mijn zijde. Op 1 September 2017 heb ik de praktijk overgedragen aan Janne Schmeitz en Lindy Meeling; desondanks werk ik in de praktijk nog heel graag met deze doelgroep!

Ik ben gehuwd en heb een volwassen zoon en dochter.

BIG nummer: 69035436304

Maddy Pluijmaekers

Mijn naam is Maddy Pluijmaekers (1984). Getrouwd en moeder van 2 kinderen.

In 2006 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de HS Zuyd te Heerlen. Gedurende deze opleiding heb ik kennis gemaakt met kinderfysiotherapie binnen Adelante Kinderrevalidatie en mijn stage in Finland. Dit sprak mij zo aan dat ik me direct na de opleiding fysiotherapie aangemeld heb voor de Masteropleiding Kinderfysiotherapie te Rotterdam welke ik in 2011 met succes afgerond heb.

Het werken met kinderen en hun directe omgeving zoals ouders, broertjes/zusjes, school en andere disciplines maakt het uitdagend en afwisselend. De praktijk biedt hierin alle ruimte en mogelijkheden.

BIG nummer: 49065646004

Myrthe Zuidinga

Mijn naam is Myrthe Zuidinga en met veel enthousiasme en zin start ik deze nieuwe uitdaging om als Kinderfysiotherapeute te mogen gaan werken bij PRAKTIJK voor kindertherapie in Geleen.

Na meer dan 10 jaar als Kinderfysiotherapeute gewerkt te hebben bij de vorige praktijk weet ik goed wat ik erg aantrekkelijk vind in mijn baan.
Het werken in een team, of een team achter je hebben staan is in dit vak waar het voornaamste contact met kinderen en diens ouders is, erg fijn.
Samen elkaar ondersteunen, bemoedigen en leren van elkaar.
En laat dit nu een team zijn volledig op de zorg van het kind gericht. Samenwerking met de ergotherapeuten en logopediste maakt dat de interventie nauw op elkaar aan kan sluiten. Vanuit een bredere visie gekeken kan worden naar het kind en diens ontwikkeling / hulpvragen.

Wanneer ik niet aan het werk ben, ga ik graag met mijn zoontje samen avonturen beleven. Met de camper op pad of de natuur in, ontdekken.

Ook geef ik kinderen met een beperking skiles of snowboardles. Geweldig is het te zien dat iets wat onmogelijk lijkt, mogelijk word en de groei in het zelfvertrouwen van het kind is goud waard.

Ik kijk uit om jullie te mogen helpen en ondersteunen daar waar er een hulpvraag is, een wens, een vraag over de ontwikkeling of het gedrag van het kind. Samen gaan we puzzelen en successen beleven.

BIG nummer: 29909566604

Bjorn de Jonge

Mijn naam is Bjorn de Jonge. In 2015 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen. Ik ben in september 2015 gestart met mijn opleiding Geriatrie Fysiotherapie aan de SOMT in Amersfoort. Mijn vooropleiding is het CIOS in Sittard. Met deze achtergrond help ik uit op de woensdagmiddag.

BIG nummer: 09920074804

Kinderergotherapie

Esther Dibbets-van de Bool

  06-20245980

evandebool@kinderergotherapie-geleen.nl

Ik ben Esther Dibbets – van de Bool (1977) uit Stein.

In 1998 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de toenmalige Hogeschool Limburg te Hoensbroek.

Ik heb vervolgens op verschillende plaatsen met kinderen gewerkt; het voormalige Franciscusoord, Mytylschool Ulingshof te Venlo en het Maaslandziekenhuis Sittard.

Mei 2002 ben ik (naast mijn aanstelling in het voormalige Maaslandziekenhuis) gedeeltelijk zelfstandig begonnen binnen de Praktijk voor Kindertherapie.

Vanaf januari 2004 ben ik volledig zelfstandig.

Ik neem deel aan verschillende teams van Zuyderland.

Verder ben ik actief binnen Ergotherapie Kwaliteitskring Kinderen – Zuid (EKK-Z) en lid van Kinderergotherapie Praktijken Nederland (KETP).

KP nummer: 49907576090

Sabine Lonis

 06-13761764

slonis@kinderergotherapie-geleen.nl

Ik ben Sabine Lonis (1986) en woon in Wijnandsrade.

In februari 2011 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen.
Na mijn afstuderen had ik het geluk vrijwel meteen deel uit te mogen maken van het team ergotherapie binnen de Praktijk voor Kindertherapie.

Het werken met kinderen en hun cliëntsysteem vind ik een echte uitdaging. Ieder kind is uniek, leert en ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Indien er handelingsproblemen worden ervaren, draag ik graag bij aan het zo optimaal mogelijk laten functioneren van een kind in zijn dagelijkse omgeving.

De diversiteit in hulpvragen en locaties, maar zeker ook het samenwerken met collega’s (van zowel de kinderfysiotherapie, ergotherapie als andere disciplines) maakt dat ik met veel plezier in deze praktijk werk.

KP nummer:

Charlotte Schings

06-

cschings@kinderergotherapie-geleen.nl
Mijn naam is Charlotte Schings (1996) en ik ben sinds oktober 2018 werkzaam in de praktijk.

In juli 2018 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen. Tijdens de opleiding heb ik al kennis mogen maken met de praktijk door middel van een stage van twintig weken. Ik heb onder andere het project ‘Beweeg me te leren’ geïmplementeerd op een basisschool in Elsloo.

Het afgelopen jaar heb ik veel geleerd binnen de praktijk. Daarnaast heb ik kennis gemaakt met verschillende doelgroepen en hulpvragen. Het komende jaar zal ik mijn deskundigheid vergroten door deel te nemen aan diverse bij- en nascholingen.

Het werken met kinderen en hun directe omgeving is uitdagend, afwisselend en heel leuk! Elk kind is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Ik draag graag bij aan het verbeteren van het functioneren van een kind in zijn dagelijkse omgeving.

Ik ben werkzaam op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag op verschillende praktijklocaties.

Karin Strolenberg

06-

kstrolenberg@kinderergotherapie-geleen.nl

Ik ben Karin Strolenberg (03-05-1996). Ik woon in Swalmen.
In 2019 ben ik afgestudeerd al ergotherapeut bij Hogeschool Zuyd in Heerlen. Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen bij de Praktijk voor Kindertherapie. Daarnaast heb ik tijdens mijn scriptie verder onderzoek mogen doen binnen de praktijk naar het unieke product ‘Beweeg me te leren’. Dit heeft mij de mogelijkheid gegeven kennis te maken met het mooie vak van kinderergotherapie.
In november 2019 ben ik begonnen als collega binnen de praktijk. Ik heb de kans gekregen mij hier verder te ontwikkelen. Het werken met de doelgroep kinderen is leerzaam en afwisselend. Ieder kind is uniek en brengt zijn eigen talenten mee. Het stimuleren en verbeteren van deze talenten geeft mij plezier en voldoening in mijn werk.
Naast mijn baan binnen de kinderergotherapie ben ik werkzaam als Wmo consulent. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik op de hoogte ben van de meest recente ontwikkelingen rondom voorzieningen en hierop kan inspringen tijdens de behandelingen.
Ik ben werkzaam op dinsdag en donderdag.

Kinderlogopedie

Nicole Savelkoul

  06-41300872

Mijn naam is Nicole Savelkoul en ik ben als (preverbaal) logopedist verbonden aan Praktijk voor Kindertherapie sinds april 2017. Na mijn afstuderen in 2011 aan Fontys Hogeschool in Eindhoven ben ik aan de slag gegaan binnen een logopediepraktijk.

Na jarenlange ervaring met zowel kinderen, volwassenen als ouderen, heb ik de keuze gemaakt mij te richten op de doelgroep kinderen en jeugdigen. Hiervoor heb ik de nodige bij- en nascholing gevolgd, waaronder de cursussen SI (sensorische informatieverwerking), preverbale logopedie, logopedie bij lees- en spellingsproblemen, logopedie bij het down syndroom en cursussen voor spraak- en taalproblemen.

Ik vind het mooi om te zien hoe kinderen zich elk op hun eigen manier ontwikkelen. Wanneer het even anders loopt, draag ik graag mijn steentje bij om te ondersteunen in de communicatieve of eet/drink ontwikkeling.

Het mooie aan het werken in het kinderteam is dat je elkaar kunt aanvullen, waarbij iedere therapeut vanuit zijn of haar eigen expertise naar het kind kijkt.

KP-nummer: 89914499191